Uitgetypt.nl Voicerecorder - Dé #1 app voor jouw transcripten

Allereerst is de app een recorder met een directe link naar onze server om de audio te uploaden. De recorder neemt op met een kwaliteit waarvan wij zeker weten dat deze voldoende is voor een typist of de spraakherkenningssoftware. Dat gezegd hebbende blijven wij werken om de opnamekwaliteit vanuit de app te verbeteren. Het grootste voordeel is dan ook dat je je interviews direct kunt afnemen met je telefoon en direct uw audio kunt uploaden via de app om het te laten transcriberen. De app geeft direct weer wart de kosten van het transcript zijn, maar je hebt tevens de mogelijkheid om het automatisch te laten transcriberen.


Heb je al audio opgenomen? Dan kun je de bestanden via onze site uploaden via deze link. Dit kan onafhankelijk met welk apparaat of software je hebt opgenomen. 


Bent je echter op zoek naar een recorder en is transcriberen niet benodigd? Het insturen van uw audio is enkel optioneel. U kunt met de Uitgetypt.nl Voicerecorder je audio ook gewoon opslaan!

Uitgetypt.nl - Voicerecorder

De voordelen van de Uitgetypt.nl Voicerecorder:

- Het is een goede kwaliteit audio recorder;

- De applicatie is gratis;

- De applicatie voorziet u van een kostenplaatje voor het transcriberen van uw audio. 

- De applicatie heeft een directe upload functie voor het transcriberen van uw audio.

 

Download de uitgetypt.nl recorder nu in de Google Playstore!


 

De overige vijf beste Android applicaties voor het omzetten van audio naar tekst

Uitgetypt.nl levert de service voor het omzetten van audio naar tekst. Dit wordt ook wel transcriberen genoemd. Tegenwoordig zijn er applicaties beschikbaar om automatisch voor u uw audio om te zetten naar tekst. Dit is nog niet op een optimaal niveau dat u automatisch kunt transcriberen. Voor vele onderzoeken en interviews is het automatisch omzetten van audio naar tekst zonder menselijke correctie nog niet voldoende. Wat de technologie tegenwoordig wel toelaat is dat uw ingesproken berichten makkelijk en goed omgezet worden naar tekst. Zo kunt u zichzelf tijd besparen op het schrijven van berichten, korte emails of het maken van (korte) dictaten. Indien u op zoek bent naar hulp om het transcriberen van audio makkelijker te maken, dan vindt u hier onze tips. Bent u op zoek naar applicaties om uw audio op te nemen? U vindt hier onze voorgestelde apps voor Android en iPhone om audio op te nemen. Bent u wel op zoek naar applicaties voor audio omzetten naar tekst, maar heeft u geen Android? We helpen u ook graag verder met de vier beste applicaties voor het omzetten van audio naar tekst voor iOS.

Speech to text notepad

Speech to text notepad

Speech to text notepad is een gratis applicatie en de tekstverwerking is beschikbaar in het Nederlands. Het is een zeer practische applicatie, ideaal voor het registreren van korte stukken audio en deze omzetten naar tekst. Ook kan deze tekst makkelijk samengevoegd worden tot een lange tekst. De applicatie is beschikbaar vanaf Android versie 2.3, dus als uw telefoon niet al te oud is, dan moet de app gewoon kunnen werken.

Het nadeel van Speech to text notepad is wellicht dat de aansturing in het Engels, Frans, Spaans, Russisch, Duits of Portugees zal moeten.

Naast de gratis versie is er een premium versie, welke vrij is van advertenties en een makkelijker besturingssysteem heeft.

Google toetsenbord

Google toetsenbord

Als Google u nog niet overtuigd had zeer succesvol te zijn in het leveren van technische dienstverlening, dan toch zeker na het activeren van Google Toestenbord op uw Android telefoon.

Via Google Toetsenbord kunt u met de microfoon kunt u automatisch uw tekst dicteren. Audio omzetten naar tekst was zelden zo makkelijk. Daarnaast leert de software van u: hoe vaker u de app gebruikt, hoe beter deze voor u gaat werken. De nieuwste versie van Google Toetsenbord heeft ook een verbeterde automatische correctie functie.

Het enige dat u hoef te doen is de applicatie te downloaden in de Play store. Vervolgens zal Google Toetsenbord u uitleggen hoe de applicatie werkt en wat de functionaliteiten zijn. Zodra u weet hoe Google Toetsenbord werkt, kunt u handig en automatisch uw ingesproken berichten omzetten naar tekst.

Google Toetsenbord is beschikbaar vanaf Android versie 4.0

Audio Transcriber

Audio transcriber

Audio transcriber heeft als unieke functie ten opzichte van Google en Speech to text notepad dat u ook met video materiaal kunt werken. Het nadeel is echter dat de applicatie nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar is. U zult daarom enkel met uw Engelse “speech” kunnen omzetten naar tekst. Audio transcriber is echter zeer gebruiksvriendelijk, dus laten we hopen dat ze ook in het Nederlands de mogelijkheid bieden voor het transcriberen van uw ingesproken berichten of videos.

Voice to text

Voice to text

Voice to text is gelukkig wel beschikbaar in het Nederlands. Sterker nog, buiten Google is Voice to text beschikbaar in de meeste talen. De voordelen van Voice to text zijn dat de app gebruiksvriendelijk; simpel en efficiënt voor uw batterij verbruik is. Het nadeel van de applicatie is dat er altijd internet benodigd is voor het gebruik ervan.

Speech to text

Speech to text

De laatste is niet te verwarren met de eerste. Speech to tekst is de ideale applicatie op Android voor het dicteren van teksten. De interface heeft meer functies en beschikbaarheden dan de andere hier besproken applicaties. Het nadeel van Speech to tekst is dat de applicatie voor sommige gebruikers te snel afslaat. Hierdoor werkt het dicteren minder prettig. Hier wordt door de ontwikkelaars aan gewerkt.

Audio omzetten naar tekst

Audio omzetten naar tekst? Uitgetypt.nl!

U heeft monologen, dictaten, interviews, groepsgesprekken of andere audio en deze wenst u om te zetten naar tekst? Wanneer de technologie u niet kan helpen, helpt Uitgetypt.nl u graag verder met het omzetten van audio naar tekst. Het is tegenwoordig nog altijd lastig uw lange audio automatisch te laten omzetten naar tekst. Wij zorgen er daarom voor u voor tegen een aantrekkelijk tarief uw audio op de beste manier kunt omzetten naar tekst. Benieuwd naar onze tarieven? Vul dan het zelf berekenen formulier aan de rechterzijde van dit scherm in.  Neemt u liever contact met ons op? Wij zijn bereikbaar via info@uitgetypt.nl of 085-4015760.

Contactformulier