Whatsapp 085-4015760

Woordelijk transcriberen

Uitgetypt.nl biedt drie manieren van transcriberen: samenvattend, woordelijk en letterlijk. Bij samenvattend transcriberen wordt enkel de kern uit de opname gehaald. Vaak wordt dit alleen gebruikt voor vergaderingen. Bij woordelijk transcriberen wordt de audio woord-voor-woord getranscribeerd, maar stotteren, herhalingen en tussenwerpsels worden buiten het transcript gelaten. Bij letterlijk transcriberen wordt het stotteren, de herhalingen en de tussenwerpsels wel in het transcript verwerkt.

Voor veel kwalitatief onderzoek wordt aangegeven dat het verbatim of letterlijk uitgewerkt dient te worden. Dit wekt soms de suggestie dat woordelijke transcriptie niet goed genoeg zou zijn. Het woordelijk transcriberen van audio is echter de perfecte manier van transcriptie indien uw analyses zich volledig richten op de inhoud van hetgeen besproken tijdens het interview of de vergadering.

Indien uw analyses zich richten op de intonatie van de sprekers en u dient te interpreteren of een respondent of een spreker bijvoorbeeld zwijgt, lacht of niet goed uit zijn/haar woorden komt, dan dient u voor een letterlijke transcriptie van uw audio te gaan.

Bent u benieuwd naar meer verschillen tussen woordelijke en letterlijke transcriptie? Kijk dan hier voor een overzicht van de verschillen tussen beide vormen, of hier voor een standaard voorbeeld en hier voor een voorbeeld van een uitwerking van een interview van Mies Bouwman.

Tarieven woordelijke transcriptie

Woordelijke transcriptie kost €1,10 voor een opname met één spreker. Dit wordt ook wel een monoloog genoemd. Interviews met één (of meerdere) interviewers en één (of meerdere) respondenten begint bij €1,20 per minuut voor te sprekers en kost €0,10 per minuut audio extra. Voor meer informatie over onze tarieven klikt u hier.