Woordelijk transcriberen

Vaak krijgen wij de vragen: Wat is woordelijke transcriptie? Is woordelijk transcriberen voldoende voor mijn onderzoek? Kort gezegd woordelijk transcriberen is het transcriberen van datgene wordt gezegd zonder de uh's, stotteringen, herhalingen en tussenwerpsels. Dit betekent dat het een beter leesbaar transcript wordt en alle informatie 'in tact' blijft. Maar is het dan voldoende voor jouw onderzoek? Zeer zeker, geen probleem! Want zoals gezegd, er wordt geen informatie weggelaten buiten de onnodige zaken, want in 99 van de 100 gevallen adviseren wij woordelijke transcriptie, omdat het niet nodig is een analyse te maken op het interpreteren van de intonatie. Dit komt bijvoorbeeld voor bij psychologische onderzoeken, waardoor wij daar wel adviseren voor letterlijke transcriptie. Meer weten over letterlijk transcriberen, klik hier voor een uitleg omtrent letterlijke transcriptie.

Bent u benieuwd naar meer verschillen tussen woordelijke en letterlijke transcriptie? Kijk dan hier voor een overzicht van de verschillen tussen beide vormen, of hier voor een standaard voorbeeld en hier voor een voorbeeld van een uitwerking van een interview van Mies Bouwman.

 

Tarieven woordelijke transcriptie

Woordelijke transcriptie kost €1,40 voor een opname met één spreker. Dit wordt ook wel een monoloog genoemd. Interviews met één (of meerdere) interviewers en één (of meerdere) respondenten begint bij €1,50 per minuut. Voor meer informatie over onze tarieven klikt u hier of maak een berekening in het zelf bereken formulier op deze pagina.

Bereken uw prijs

uur
min
Woordelijke transcriptie: vanaf €1,80 p.m. audio bij Uitgetypt

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.