Werken als transcribent bij Uitgetypt.nl

Leuk dat je interesse hebt in het transcriberen voor Uitgetypt.nl! Een korte introductie: Uitgetypt.nl zet audio om in tekst; opdrachtgevers uploaden hun (audio-/video-)opnamen en wij verwerken dit tot transcripten. Denk bijvoorbeeld aan opnamen van interviews voor studies en onderzoeken, patiëntgesprekken, vergaderingen, presentaties of focusgroepen. Om ervoor te zorgen dat klanten direct met de opgeleverde transcripten aan de slag kunnen, vinden wij het erg belangrijk om complete en correct geschreven transcripten op te leveren.
 

Het maken van complete en correcte transcripten vraagt dan ook iets meer dan het snel kunnen typen. Het is belangrijk om accuraat te kunnen reproduceren wat er gezegd wordt. En soms vraagt het wat speurwerk op Google naar voor jou onbekend(e) woorden, jargon of spelling van een (bedrijfs)namen. Een brede interesse zal ook zeker helpen, aangezien de opnamen zeer uitlopende onderwerpen kennen. En met een goede beheersing van de Nederlandse taal, zal het je minder tijd kosten om foutloze transcripten op te leveren.
 

De vergoeding die je krijgt voor een transcript berekenen we per minuut audio-opname. Deze start rond de €0,70 en loopt afhankelijk van de kenmerken van een bestand (o.a. spoed/letterlijk/kwaliteit/aantal sprekers) op naar €1,00 of soms nog hoger.
 

Wat maakt transcriberen leuk?

Als je het aan onze transcribenten vraagt, hoor je dat dit voor een deel zit in de manier waarop we werken. Zo vindt de samenwerking plaats op freelancebasis. Dit betekent dat er geen sprake is van een minimumaantal uur dat je beschikbaar moet hebben. Je kan, als je je in de EU bevindt, werken waar en wanneer het jou uitkomt, voor het aantal uur dat jij beschikbaar hebt. En heb je een weekje (of langer) geen tijd, ook geen probleem!
 

Door de verscheidenheid aan opnamen, zit er veel afwisseling in de vraag van de opdrachtgever en met name ook in de onderwerpen die je voorbij hoort komen. Tegelijkertijd, ben jij door bijvoorbeeld een studie geneeskunde of rechten een echte specialist op één onderwerp, dan kijken we graag met jou samen naar voor welke opnamen jij jouw kennis in kan zetten. Dat maakt het transcriberen voor jou persoonlijk weer makkelijker en leuker!
 

En niet te vergeten: je levert een belangrijke bijdrage aan het werk van onze opdrachtgevers, jij neemt hen het tijdrovende transcriberen uit handen. 
 

Heb je interesse in ondertitelen/vertalen?

Naast transcripten verzorgt Uitgetypt.nl ook ondertitels en vertalingen. Denk hierbij aan het ondertitelen van instructiefilmpjes, webinars of social media posts. Dit kunnen ondertitels in dezelfde taal zijn, zodat bijvoorbeeld een instructie ook te volgen is voor slechthorenden. Of ondertitels in een andere taal, zodat je één promotiefilmpje in meerdere landen kan inzetten. De vergoeding per opnameminuut voor ondertitelen en/of vertalen start bij €2,00.
 

Heb je interesse in het ondertitelen en/of vertalen, dan vragen we je om ook het aanmeldproces voor transcriberen te doorlopen. Dit omdat ook bij het ondertitelen (in een andere taal) de eerste stap het correct uitschrijven van de uitgesproken tekst is.
 

Je kunt bij opmerkingen aangeven dat je ook interesse hebt in ondertitelen/vertalen. Wil je ook vertalen, dan horen we graag van je welke tweede taal (Engels/Frans/Duits, anders) je beheerst.
 

Hoe solliciteer je als transcribent?

We hopen dat we je interesse verder hebben aangewakkerd. Graag geven we je een indruk van hoe het aanmeldproces waarin we samen kijken of transcriberen wat voor jou is, eruitziet. Dit bestaat uit de volgende stappen:
 

  1. Account aanmaken en registratie van gegevens: Met je account heb je toegang tot onze onlineomgeving. Wij ontvangen graag je adresgegevens en eventuele KvK en btw-informatie. 
  2. Uitwerken van een proefbestand: De tweede stap is het transcriberen van een proefbestand. We vragen je om een woordelijk transcript van deze opname te maken. Met een account vind je in jouw onlineomgeving alle relevante documenten die je hiervoor nodig hebt. Daar upload je vervolgens ook je proeftranscript en we vragen je een zelfevaluatie in te vullen.
  3. Feedback op je proefbestand: Je ontvangt van ons een terugkoppeling op je transcript en of we mogelijkheden zien om een samenwerking aan te gaan.
  4. Samenwerkingsovereenkomst en digitale identificatie: Om vervolgens te kunnen werken met opnamen van opdrachtgevers, moet je een samenwerkings- en subverwerkersovereenkomst tekenen en videobellen we graag even met je voor een digitale identificatie, zodat we weten wie je bent – en jij uiteraard weet wie wij zijn.
  5. Het uitwerken van een bestand van onze opdrachtgevers: Als alle documenten op orde zijn, wijzen we je een ‘echte’ opname van één van onze opdrachtgevers toe.
  6. Feedback op je transcript: We nemen je transcript door om na te gaan of deze voldoet aan de kwaliteit die wij aan onze opdrachtgevers garanderen. Als dit zo is, voegen we je graag toe aan onze pool, en kun je daarna zelf bestanden oppakken om te transcriberen.
     

Heb je nog vragen?

Veelgestelde vragen over het aanmeldproces, transcriberen en de samenwerking hebben we in dit document op een rij gezet. We hebben het aanmeldproces gepauzeerd, waardoor je geen account kunt aanmaken. Weet je zeker dat we écht iets missen omdat jij, met jouw ervaring, je nu niet kan aanmelden, stuur een mailtje met je motivatie naar info@uitgetypt.nl.