Op dit moment ontvangen wij veel 48 en 24-uur bestellingen. Door de huidige drukte kunnen wij deze levertijden niet garanderen en willen wij u vragen om te kiezen voor de standaard levertijd (5 werkdagen) of even telefonisch contact op te nemen. Excuses voor het ongemak.

Whatsapp 085-4015760

Hoe maak ik een ondertitelbestand voor mijn video's?

LET OP: UITGETYPT.NL IS NIET VERANTWOORDELIJK VOOR HET INCORRECT DOWNLOADEN EN/OF INSTALLEREN EN HET GEBRUIK VAN DE SOFTWARES. 

Subtitle Workshop video ondertitelen

Subtitle Workshop

Allereerst dien je het programma te downloaden via deze link en te installeren op je computer/laptop. Wanneer je het geinstalleerd hebt dien je ook, om de video's af te spelen, een 'codec' te installeren via deze link.


Eenmaal alles geinstalleerd kun je je video laden in Subtitle Workshop via Ctrl + P.  Omdat je de tekst reeds uitgewerkt en 'opgeknipt' hebt in een document kun je gemakkelijk deze tekst 'kopiëren/plakken' in Subtitle Workshop. Je kunt reeds alle regels 'kopiëren/plakken' door te klikken op Shift - Insert, zodoende er een nieuwe regel in Subtiltle Workshop workt gemaakt. Daarna speel je de video af en klik op pauze op het moment dat de eerste regel getoond moet worden en noteer de tijd die rechtsboven ziet in het vakje linksonder met het logo Subtitle Workshop play, speel de video opnieuw af en pauzeer de video totdat jouw tekst niet meer getoond hoeft te worden. Noteer de tijd die je rechtsboven ziet in het vakje linksonder met het logo Subtitle Workshop stop. Selecteer dan de volgende regel en herhaal deze stappen tot je klaar bent. Klik dan op File | Save Subtitle en selecteer bij 'Opslaan Als' voor extensie Subrip (*.srt).

Media Subtitler video ondertitelen

Media Subtitler

Allereerst dien je het programma te downloaden via deze link en te installeren op je computer/laptop.


Als het programma is geïnstalleerd kun je je video laden in Media Subtitler via Bestand | Open Videobestand, je ziet dan in het 'zwarte beeld' het woord 'Gereed' staan en tevens bovenin het beeld de naam van het videobestand bij 'Huidig videobestand:'. De tekst voor ondertiteling die je in Word hebt gemaakt kun je kopiëren/plakken in Kladblok en opslaan als .txt bestand. Je kunt dit .txt bestand dan openen via Media Subtitler via Bestand | Open text bestand. Alle regels worden dan geladen in het programma en nu kun je starten met ondertitelen. In Media Subtitler gaat dit door middel van het afspelen van de video en dien je op de button 'Toepassen' te klikken en zo lang vasthouden (dus je muisknop inhouden) totdat de tekst niet meer getoond hoeft te worden. Herhaal dit voor alle regels. Als alle regels gereed zijn klik je op Bestand | Opslaan als en kies voor SubRip (*.srt).

Subtitle Edit video ondertitelen

Subtitle Edit

Allereerst dien je het programma te downloaden via deze link en te installeren op je computer/laptop.


Wanneer je het programma hebt geinstalleerd open je het video bestand via Video | Open videofile, test even via de Play knop of het videobestand correct is geladen. Om te starten met ondertitelen kun je de tekst die in je Word hebt gemaakt kopiëren/plakken in Kladblok en opslaan als .txt bestand. Dit .txt bestand gebruik je dan om in te lezen in Subtitle Edit, zodoende alle ondertitelregels reeds ingeladen zijn. Dit doe je door te gaan naar File | Import plain text en klik in het getoonde scherm op "Open text file...". Selecteer het door jou gemaakte .txt bestand en zie in het previewscherm de regels verschijnen. Als dit correct is klik je op "Ok" en tekst wordt geladen in het tabblad "List view". Onderaan zie je drie tabbladen, 'Translate' , 'Create' en 'Adjust', klik op 'Adjust' en speel de video af. Op het moment dat in het filmpje de tekst getoond moet worden klik je op de knop F11 en wanneer de tekst niet meer getoond hoeft te worden op F10. De video speelt door en herhaal deze knoppencombinatie totdat alle regels gereed zijn. Klik dan op File | Save as en kies voor SubRip (*.srt).

Lukt het niet? Uitgetypt.nl helpt je graag!

Wij hebben met bovenstaande software en de uitleg geprobeerd het jou zo makkelijk mogelijk te maken om je eigen ondertiteling te maken, meer over ondertiteling lees je hier. Lukt dit niet, dan helpt Uitgetypt.nl je graag met het maken van de ondertiteling van jouw videobestanden. Bel ons gerust via 085-4015760, neem contact met ons op via onderstaand contactformulier of via deze pagina.

Vragen over ondertiteling? Neem contact op!