Whatsapp 085-4015760

Letterlijk transcriberen

Uitgetypt.nl biedt drie manieren van transcriberen: letterlijk, woordelijk en samenvattend. Samenvattende transcriptie wordt voornamelijk gebruikt voor vergaderingen en zeer lange interviews en gesprekken waarbij de kern van hetgeen besproken alleen ter zake doet. Woordelijke transcriptie houdt in dat de audio woord-voor-woord wordt getranscribeerd. Stotteren, herhalingen en tussenwerpsels worden echter buiten het transcript gelaten. Het is dus niet mogelijk de intonatie van een spreker te interpreteren. Bij letterlijke transcriptie is dit wel mogelijk.

Voor het meeste kwalitatieve onderzoek, waarbij enkel de inhoud van hetgeen besproken belangrijk is om te analyseren is een woordelijke uitwerking voldoende. Dit is vaak ook de meest voordelige optie. Voor veel psychologisch en medisch onderzoek is het echter belangrijk de intonatie van een respondent te kunnen interpreteren. Indien uw analyses zich richten op de intonatie van de sprekers en u dient te interpreteren of een respondent of een spreker bijvoorbeeld zwijgt, lacht of niet goed uit zijn/haar woorden komt, dan dient u voor een letterlijke transcriptie van uw audio te gaan.

Indien u meer wenst te weten over de verschillen tussen woordelijke en letterlijke transcriptie? Kijk dan hier voor een overzicht van de verschillenhier voor een standaard voorbeeld en hier voor een specifiek voorbeeld van een interview van Mies Bouwman.

Tarieven letterlijke transcriptie

Letterlijke transcriptie kost €1,40 voor een opname met één spreker. Dit betreffen monologen. Een interview met één (of meerdere) interviewers en één (of meerdere) respondenten begint bij €1,50 per minuut voor twee sprekers en kost €0,10 per minuut audio voor iedere extra spreker. Voor meer informatie over onze tarieven klikt u hier.