Letterlijk transcriberen

Waarschijnlijk houdt u een psychologisch onderzoek of heeft u een opname voor een rechtszaak, want dan is letterlijke transcriptie de methode die u nodig heeft. Hierin worden uh's, het stotteren van de spreker, de uitgesproken herhalingen en tussenwerpsels in het transcript verwerkt. Hierdoor heeft u, bijvoorbeeld, de mogelijkheid om de intonatie te interpreteren, of heeft de rechter exact inzicht hoe een gesprek gegaan is. Het transcript wordt doordat alles zichtbaar is moeilijker leesbaar, dus wij adviseren letterlijke transcriptie dan ook alleen in bijvoorbeeld de eerder genoemde gevallen. Is dit niet van toepassing op uw interview / audiobestand? Kies dan voor woordelijke transcriptie, meer informatie over woordelijk transcriberen kunt u hier vinden.

Indien u meer wenst te weten over de verschillen tussen woordelijke en letterlijke transcriptie? Kijk dan hier voor een overzicht van de verschillenhier voor een standaard voorbeeld en hier voor een specifiek voorbeeld van een interview van Mies Bouwman.

 

Tarieven letterlijke transcriptie

Letterlijke transcriptie kost €2,70 voor een opname met één spreker, beter bekend als monologen. Een interview met één of meerdere respondenten begint bij €2,83 per minuut en kost €0,13 per minuut audio voor iedere extra spreker. Voor meer informatie over onze tarieven klikt u hier of maak een berekening in het zelf bereken formulier op deze pagina.

Bereken uw prijs

uur
min