085-4015760

Kan spraakherkenning technologie mijn audio automatisch transcriberen?

Bij Uitgetypt.nl krijgen we regelmatig de vraag of we software gebruiken om interviews uit te typen. "De technologie rondom spraakherkenning is immers toch al ver gevorderd?" en "Op mijn telefoon kan ik een gesprek dicteren, hebben jullie dan geen software voor het automatisch transcriberen van een interview?"

Het is waar dat spraakherkenning steeds verder ontwikkeld wordt en de technologie biedt veel mogelijkheden voor automatisch transcriberen en de transcriptie service in het algemeen. Daarnaast hebben grote tech-bedrijven als Apple en Google over de afgelopen jaren steeds meer interesse in de technologie rondom spraakherkenning gekregen en dit valt ook steeds meer te zien in de producten die ze leveren. Google heeft zeer recentelijk zelfs een API (application programming interface) ontwikkeld voor het dicteren in Google Docs. Wanneer men langzaam en duidelijk in de microfoon praat, dan kan deze software behoorlijk accuraat uw gesproken woorden in tekst omzetten.

Kunnen jullie mijn opnamen automatisch transcriberen?

Het probleem is echter dat spraakherkenning nog niet zo ver ontwikkeld is dat de kwaliteit van het transcript goed genoeg is om na automatische transcriptie ook daadwerkelijk met de tekst aan de slag te kunnen. Indien u het transcript wilt analyseren of coderen zult u eerst een correctie moeten toepassen op de tekst met de geluidsopname ernaast. Voor monologen die duidelijk en langzaam ingesproken worden zal de correctie relatief niet veel tijd kosten. Echter, voor de meeste opnamen met meer dan één spreker kost deze correctie meer tijd en frustatie dan wanneer de gehele opname zelf uitgetypt wordt. Wanneer u de opname dan ook nog eens letterlijk wenst uit te werken of de kwaliteit van de opname beschadigd is, dan kost de correctie zelfs nog meer tijd. Met andere woorden, automatisch transcriberen is vooralsnog niet mogelijk.

Binnenkort: Een applicatie voor automatisch transcriberen via Uitgetypt.nl!

Bij Uitgetypt.nl zijn we echter bezig met de service van het automatisch transcriberen in de Nederlandse taal verder te ontwikkelen. Op dit moment zijn wij onze applicatie aan het testen om uw opnamen direct in te sturen vanaf uw telefoon. Wilt u ons hierbij helpen? U kunt de test-app hier downloaden indien uw telefoon op Android draait. Indien wij uw feedback op de applicatie mogen ontvangen ontvangt u 5% korting op het transcriberen van uw opnamen. In een later stadium zullen wij deze applicatie verder ontwikkelen en er spraaktechnologie - zoals Google Speech Recognition - op laten draaien. U kunt dan zelf gratis uw audio automatisch laten transcriberen en zelf ervaren hoe de software werkt. U kunt daarna bepalen of u de correctie door ons team laat uitvoeren, zelf doet, of tevreden bent met de automatische transcriptie. Tot die tijd helpen we u graag verder met onze gebruikelijke transcriptie service. Bent u benieuwd hoeveel dat u kost? Vul het zelfbereken formulier aan de rechterzijde van dit scherm in of kijk op onze tarieven. Bent u benieuwd naar onze applicatie? Of wilt u wellicht helpen een Beta-versie te testen? Stuur dan een bericht via ons contactformulier of info@uitgetypt.nl!

Neem contact met ons op!